Prostreno.cz

Polévka s topinambury

Velmi jednoduchý recept na zdravou polévku.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 177 kJ / 42 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy5g
tuky2g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Topinambury a zeleninu oloupejte a nakrájejte na kostky. Dejte do hrnce, zalijte vodou, přidejte kostku vývaru, přikryjte a vařte až je zelenina měkká.
  2. Pak polévku rozmixujte a podle chuti přidejte pepř a sůl.
  3. Olej nalijte do mixéru, přidejte bazalku a sůl. Vše rozmixujte.
  4. Polévku rozdělte na talíře a pokapejte bazalkovým olejem. Podávejte s chlebem.

TIP:

Topinambury (lidově se jim říká židovské brambory nebo jeruzalemské artyčoky) po dlouhou dobu soutěžily o přízeň s bramborami, které ale koncem 18. století nadobro zvítězily. Užití topinamburu je velmi široké a to zejména proto, že je lze konzumovat jak za syrova, tak za tepla. Při příprava pokrmů z topinamburů je nutno počítat s jejich nasládlou chutí, kterou mnozí považují za lehce oříškovou příchuť.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    20,44g
  • Sacharidy:

    119,80g
    • Cukry:

      27,24g
  • Tuky:

    105,60g
  • Vláknina:

    35,10g

Aktivita pro spálení: 42 kcal

5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

12

minut uklízení



Podobné recepty

Voňavý hráškový krém s krutony

(40 hlasů)
35min
512 kJ

Polévka z hlávkového salátu

(19 hlasů)
40min
473 kJ

Polévka z kokosového mléka

(21 hlasů)
45min
506 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka s topinambury

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat