Prostreno.cz

Ryba s rajčatovou krustou

Recept na skvěle připravenou rybu - rychle a zdravě.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 529 kJ / 126 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy8g
tuky6g

Ingredience na

  • 400 g tresky - nebo mořské štiky či pstruha
  • 300 g rajčat
  • 1 lžíce estragonu
  • 3 lžíce změklého másla
  • 50 g strouhanky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 špetky čerstvě namletého pepře
  • 3 špetky soli
  • 1 lžíce másla - na vymazáni misky

Postup přípravy

  1. Promíchejte strouhanku, estragon, změklé máslo, špetku soli a špetku pepře. Rajčata nakrájejte na kostičky a přidejte ke strouhance. Nakonec přidejte citrónovou šťávu a promíchejte.
  2. Naporcovanou rybu osolte, posypte pepřem a uložte do malé, máslem vymazané zapékací misky. Na rybí porce položte strouhanku s rajčaty.
  3. Pečte v troubě vyhřáté na 190°C asi 30- 35 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    67,43g
  • Sacharidy:

    202,21g
    • Cukry:

      17,80g
  • Tuky:

    175,53g
  • Vláknina:

    39,10g

Aktivita pro spálení: 126 kcal

15

minut jízdy na kole

12

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Ryba s brusinkovým pyré

(21 hlasů)
45min
770 kJ

Dušená ryba s pórkem

(17 hlasů)
35min
421 kJ

Ryba zapečená s rajčaty

(17 hlasů)
40min
397 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Ryba s rajčatovou krustou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat