Prostreno.cz

Hruškový koláč

Vláčný koláč ze špaldové mouky s hruškami a mandlemi.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 957 kJ / 228 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy27g
tuky12g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks vejce
  • 1 špetka soli
  • 120 g krupicového cukru
  • 100 ml smetany
  • 110 g rozpuštěného másla
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 180 g špaldové celozrnné mouky
  • 50 g mletých mandlí
  • 2 ks menší hrušky - oloupané ,nakrájené na malé kostičky
  • 1 lžíce hrubé mouky - na vysypání formy
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 ° C .
  2. Kulatou formu vymažte máslem a vysypte moukou.
  3. Mouku , sůl a kypřicí prášek prosejte do misky , přidejte mleté mandle a promíchejte.
  4. V jiné misce vyšlehejte do pěny vejce s cukrem.
  5. Přilijte smetanu, smíchejte a postupně přisypte suché suroviny.
  6. Opět důkladně promíchejte.
  7. Ve dvou dávkách přilijte a promíchejte rozpuštěné , vychladlé máslo.
  8. Nakonec lehce vmíchejte nakrájené hrušky.
  9. Pečte v předehřáté troubě 35-45 minut , doba pečení se může lišit v závislosti na materiálu formy a zkušenosti s vaší troubou (v keramické to trvá většinou déle).



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,40g
  • Sacharidy:

    308,20g
    • Cukry:

      1,60g
  • Tuky:

    231,50g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 228 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

68

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dušené houby se šalotkou

(5 hlasů)

Tofu marinované v pivu

(5 hlasů)

Brambory plněné sýrem

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Hruškový koláč

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat