Prostreno.cz

Celer pečený v troubě

Celer je po upečení aromatický a chutná skvěle . Vyzkoušejte pečený celer jako doplněk k masovým nebo rybím pokrmům. Nebo ho můžete podávat samostatně s ochucenou zakysanou smetanou.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 429 kJ / 102 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky9g

Ingredience na

  • K podávání
  • 200 ml zakysané smetany
  • 1 lžička lanýžového oleje
  • 2 špetky soli
  • K přípravě
  • 1 kg celeru
  • 100 g másla
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého černého pepře
  • 3 stonky čerstvého rozmarýnu - nejlépe pouze lístky

Postup přípravy

  1. Plech vyložte pečícím papírem.
  2. Kořen celeru velmi dobře omyjte teplou vodou a kartáčkem. Pokud je třeba , celer oloupejte.
  3. Troubu předehřejte na 190 ° C.
  4. Celer nakrájejte na přibližně 1 cm silné plátky a plátky položte na připravený plech , dochuťte je solí a pepřem.
  5. Máslo nakrájejte na tenké plátky ,které ještě překrojte a máslo položte na plátky celeru.
  6. Celer posypte lístečky rozmarýnu , můžete přidat pouze celé stonky.
  7. Celer přikryjte alobalem , dejte do předehřáté trouby a pečte 45 minut, v polovině pečení alobal sundejte.
  8. Zakysanou smetanu dochuťte lanýžovým olejem a solí.
  9. Smetanu podávejte s pečeným celerem.

TIP:

Lanýžový olej a mnoho dalších druhů oleje koupíte v supermarketech. Jsou většinou ve skleničkách o objemu 200 - 250 ml .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    7,29g
  • Sacharidy:

    71,12g
    • Cukry:

      4,80g
  • Tuky:

    116,66g
  • Vláknina:

    44,00g

Aktivita pro spálení: 102 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

30

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Celer pečený v troubě

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat