Prostreno.cz

Ředkvičková polévka

Recept na dobrou, netradiční polévkuz ředkviček.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 237 kJ / 56 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky2g

Ingredience na

  • 15 ks ředkviček
  • 2 ks brambor
  • 1 ks cibule
  • 1 snítka čerstvého libečku
  • 1 snítka čerstvého estragonu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 120 g tvarohového sýra
  • 3 krajíce bílého toustového chleba
  • 3 lžíce másla
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička cukru

Postup přípravy

  1. Omyté ředkvičky i s listy omyjte. Ředkvičky nakrájejte na plátky, listy na proužky. Pár plátků a nakrájených lístků ředkviček odložte.
  2. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, oloupanou cibuli drobně nakrájejte.
  3. Na 2 lžících másla nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte ředkvičky, nakrájené ředkvičkové listy, libeček, estragon a zalijte vývarem. Vařte 15 minut. Po 15 minutách vaření z polévky vyndejte libeček, estragon a polévku rozmixujte.
  4. Polévku podle chuti osolte, přidejte tvaroh a na mírném ohni míchejte 5 minut.
  5. Na pánvi na másle opečte na kostky nakrájený toustový chléb. Polévku dejte do polévkových misek, přidejte lístky a kolečka ředkviček, kostičky opečeného chleba a podávejte.

TIP:

Ředkvičky, které obohatí naše tělo o řadu cenných látek. Konzumovat nemusíte jen bulvy, do salátů a polévek můžete přidávat také mladé lístky. Mimo vitamíny a minerály obsahují ředkvičky i hořčičné oleje. Ty jim dodávají typickou pálivou chuť, ale zároveň zabíjejí bakterie a plísně, které nám mohou způsobovat průjmy a jiné střevní a žaludeční potíže. Pravidelnou konzumací ředkviček lze úspěšně tyto škodlivé střevní kultury likvidovat a zabraňovat jejich dalšímu množení.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ředkvičková polévka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat