Prostreno.cz

Králík na červeném víně

Červené víno, černé olivy, žampiony … a lehké , dietní bílé maso: králík.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 838 kJ / 200 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy3g
tuky17g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks naporcovaný králík
  • 80 g černých oliv bet pecek
  • 300 ml kvalitního červeného vína
  • 400 g konzervovaných drcených rajčat
  • 300 g žampionů - nakrájené na plátky
  • 1 ks větší bílá cibule - oloupaná, nakrájená na plátky
  • 1 stroužek česneku - oloupaný ,nakrájený
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 lžička soli
  • 5 lžic oleje
  • 100 g hodně studeného másla - nakrájené na kousky
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku nakrájené petrželky

Postup přípravy

  1. V kastrolu, nebo velkém rendlíku rozehřejte olej , přidejte porce králíka a opečte ho ze všech stran.
  2. Maso osolte , přidejte nakrájenou cibuli, olivy a česnek .
  3. Zalijte červeným vínem a za občasného otočení masa , nechte víno zčásti odpařit.
  4. Přidejte rajčata se šťávou, tymián a bobkový list , přikryjte a duste doměkka. Během dušení maso 2x - 3x otočte .
  5. Ke konci dušení přidejte nakrájené houby.
  6. Stáhněte z plotny a ve výpeku nechte rozpustit vychlazené , nakrájené máslo. Máslo omáčku zjemní a zároveň lehce zahustí .
  7. Před podáváním posypte maso petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    18,19g
  • Sacharidy:

    71,98g
    • Cukry:

      3,80g
  • Tuky:

    182,95g
  • Vláknina:

    17,72g

Aktivita pro spálení: 200 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

59

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Králík na červeném víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat