Prostreno.cz

Pečené celerové plátky

Pečené plátky celeru v sýrovém těstíčku .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 335 kJ / 80 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 6 plátků celeru - silné přibližně 1.5 cm , stejně velké
  • 1.5 l vody - na vaření celeru
  • 0.5 lžičky soli - na vaření celeru
  • 1 lžíce citronové šťávy - na vaření celeru
  • Na obalení
  • 2 ks vejce
  • 250 ml mléka
  • 200 g hladké mouky
  • 80 g strouhaného tvrdého sýra
  • 2 špetky soli
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 lžička sušeného tymiánu - nebo jiná oblíbená bylinka
  • Na smažení
  • 100 ml oleje

Postup přípravy

  1. Vejce vyšlehejte s mlékem, pak k nim přisypte strouhaný sýr , sůl , strouhanku , sušené bylinky a nakonec přisypte podle potřeby mouku , aby vzniklo hladké těstíčko . Těstíčko dejte na 15 minut do chladničky .
  2. Celer povařte v osolené vodě s citronovou šťávou skoro doměkka- bude se ještě opékat. Vařený celer sceďte .
  3. Plátky celeru obalte v těstíčku a opečte je v rozehřátém oleji .
  4. Podávejte s bramborovou kaší .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,49g
  • Sacharidy:

    190,28g
    • Cukry:

      12,20g
  • Tuky:

    114,66g
  • Vláknina:

    23,00g

Aktivita pro spálení: 80 kcal

10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

23

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečené celerové plátky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat