Prostreno.cz

Piškotový koláč

Klasický koláč , který můžete po rozříznutí naplnit marmeládou , oblíbeným krémem , ale hodí se i jako základ k přípravě dortu .

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 1h a 35min

    35min příprava

    60min vaření

  • 944 kJ / 225 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy28g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 8 ks vajec
  • 280 g moučkového cukru
  • 280 g hladké mouky
  • 1.5 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • 0.5 lžičky dřeně z vanilkového lusku
  • 1 špetka kypřícího prášku do pečiva - není to chyba , stačí špetka
  • 1 lžíce hrubé mouky - na vysypání formy
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Formu o průměru 26 cm vymažte tukem a vysypte moukou , nebo vyložte pečícím papírem.
  2. Žloutky a cukr vyšlehejte do světlého krému .
  3. Během šlehání přidejte citronovou kůru a dřeň vanilky.
  4. V jiné misce vyšlehejte tuhý sníh z bílků.
  5. Prosetou mouku poprašte špetkou kypřícího prášku .
  6. Do žloutkového krému lehce vmíchejte sníh z bílků a pak po částech zlehka vmíchejte mouku.
  7. Těsto nalijte do připravené formy , dejte do předehřáté trouby a pečte 50-60 minut.
  8. Vychladlý korpus rozřízněte a potřete oblíbenou marmeládou , nebo krémem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,20g
  • Sacharidy:

    264,86g
    • Cukry:

      0,20g
  • Tuky:

    12,86g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 225 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

67

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Piškotový koláč

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat