Prostreno.cz

Dušená hovězí plec

Dušené hovězí maso s bylinkami a zeleninou .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 3h a 0min

    30min příprava

    2h a 30min vaření

  • 805 kJ / 192 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy19g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g hovězí plece - nebo kližka
  • 5 lžic oleje
  • 1 lžička soli
  • 4 stroužky česneku - oloupaný , celý
  • 2 ks cibule - oloupané, nakrájené na větší kousky
  • 3 ks mrkve - oloupané, nakrájené na velké kousky
  • 1 kostka malý celer - oloupaný , nakrájený na velké kousky
  • 400 ml suchého bílého vína
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 1 snítka rozmarýnu- pouze listy
  • 4 lístky šalvěje
  • 5 kuliček jalovce
  • 5 ks hřebíčku
  • 10 kuliček pepře
  • 1 lžíce hodně studeného másla

Postup přípravy

  1. Maso vcelku osolte a v kastrolu na oleji maso opečte ze všech stran.
  2. K masu přidejte zeleninu, koření , bylinky , víno a vývar. Přikryté duste doměkka .
  3. Měkké maso vyndejte , omáčku propasírujte a vařte , až se z poloviny zredukuje.
  4. Do omáčky vložte studené máslo a míchejte , až se máslo rozpustí, už nevařte .
  5. Maso nakrájejte na kousky a podávejte s omáčkou a knedlíkem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,34g
  • Sacharidy:

    307,60g
    • Cukry:

      17,00g
  • Tuky:

    221,08g
  • Vláknina:

    49,10g

Aktivita pro spálení: 192 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

57

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušená hovězí plec

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat