Prostreno.cz

Mořský vlk s limetkou a citronem

Jemnému rybímu masu stačí k dochucení opravdu málo , mořský vlk je výborný připravený v troubě .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 504 kJ / 120 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks filety mořského vlka s kůží - každý přibližně 350 -400 g
  • 2 ks bio limetky
  • 1 ks bio citron
  • 150 ml bílého vína
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • Na posypání
  • 3 lžíce čerstvého kopru - jemně nasekaného
  • 3 lžíce nakládaného růžového pepře - drceného
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 ° C .
  2. Žáruvzdornou misku vymažte máslem.
  3. Citron a jednu limetku nakrájejte na tenké plátky, plátky pak nakrájejte na poloviny .
  4. Z druhé limetky nastrouhejte kůru .
  5. Filety ryby na kůži na 4 místech nařízněte nožem a vložte do nich plátky limetky a citronu , osolte je a uložte kůži dolů do žáruvzdorné , vymazané misky .
  6. Ryby pokapejte máslem ,přidejte víno a ryby pečte v předehřáté troubě 25 -35 minut – podle velikosti filé .
  7. Hotové ryby posypte růžovým pepřem , koprem a limetkovou kůrou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    5,10g
  • Sacharidy:

    16,60g
    • Cukry:

      2,60g
  • Tuky:

    163,30g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 120 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mořský vlk s limetkou a citronem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat