Prostreno.cz

Telecí plátky s kapary

Jemné telecí maso s pikantními kapary a citronovou kůrou.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 405 kJ / 96 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 3 plátky telecího masa - nejlépe kýta
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks šalotka - oloupaná, nakrájená na tenké plátky
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 200 ml masového vývaru
  • 2 lžíce nakládaných kaparů - opláchnutých
  • 2 lžíce citronové kůry - nastrouhané na nudličky
  • Na posypání
  • 4 snítky nakrájené, čerstvé plocholisté petrželky

Postup přípravy

  1. Maso lehce naklepejte , osolte ho a opepřete.
  2. Ve větším rendlíku na rozehřátém másle s olejem nechte zesklovatět nakrájenou šalotku .
  3. Přidejte plátky masa a opečte ho z obou stran.
  4. K masu přidejte vývar ,maso přikryjte a duste doměkka.
  5. K měkkému masu přidejte kapary , citronovou kůru a vše prohřejte.
  6. Maso před podáváním posypte petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,70g
  • Sacharidy:

    78,60g
    • Cukry:

      6,20g
  • Tuky:

    112,40g
  • Vláknina:

    20,15g

Aktivita pro spálení: 96 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

28

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí plátky s kapary

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat