Prostreno.cz

Vepřové maso dušené s rozmarýnem

Kostky vepřového masa dušené s rozmarýnem , bílým vínem a rajčatovým protlakem.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 775 kJ / 185 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy8g
tuky13g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g vepřového masa - vykostěná kotleta , nebo kýta
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce sypkého zeleninového vývaru
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 300 ml teplé vody
  • 200 ml bílého vína
  • 1 ks cibule - oloupaná , nakrájená na kostičky
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 špetky chilli vloček
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky
  • 2 špetky mleté skořice
  • Na posypání
  • 3 lžíce nasekaných plátků mandlí - volitelné

Postup přípravy

  1. Ve vodě rozmíchejte sypký vývar a rajčatový protlak .
  2. Maso nakrájejte na větší kostky.
  3. Mouku smíchejte se skořicí a ve směsí obalte kostky masa .
  4. Maso opečte spolu s cibulí v kastrolu s rozehřátým olejem.
  5. K masu přidejte vodu s rajčatovým protlakem a vývarem , rozmarýn a víno. Maso přikryjte a duste doměkka.
  6. Podle potřeby dochuťte solí a chilli vločkami , pokud chcete hustou omáčku , můžete ji zahustit hladkou moukou.
  7. Měkké maso posypte mandlemi .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    68,90g
  • Sacharidy:

    261,80g
    • Cukry:

      6,00g
  • Tuky:

    140,35g
  • Vláknina:

    100,00g

Aktivita pro spálení: 185 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

55

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso dušené s rozmarýnem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat