Prostreno.cz

Salát z červené řepy a zelí

Tento recept je kombinaci červené řepy, zelí , jablka, a zázvoru . Salát můžete podávat k pečeným masům nebo rybám.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 60min

    60min příprava

  • 173 kJ / 41 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy9g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 3 ks červené vařené řepy - středně velké
  • 500 g červeného zelí
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru - jemně nastrouhaného
  • 1 ks velké jablko
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky pískového cukru - nebo podle chuti
  • 1 lžíce vinného octa

Postup přípravy

  1. Zelí nakrájejte na tenké nudličky, nasypte ho do misky ,osolte 2 špetkami soli ,přidejte cukr a dobře promíchejte, (nejlépe je zelí promačkat rukama) , nechte 30 minut stát.
  2. Červenou řepu a jablko nastrouhejte na stejně velké nudličky jako zelí – pokud máte struhadlo mandolína, nastrouhejte vše na struhadle.
  3. Řepu , zázvor a jablko přidejte do misky k zelí .
  4. Dochuťte solí , vinným octem a promíchejte.

TIP:

Vařenou řepu koupíte v oddělení zeleniny ve vakuovém balení .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    2,24g
  • Sacharidy:

    126,89g
    • Cukry:

      100,80g
  • Tuky:

    1,23g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 41 kcal

5

minut jízdy na kole

3

minut běhu

12

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z červené řepy a zelí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat