Prostreno.cz

Kuře dušené s hříbky

Jemnému kuřecímu masu dodá chuť červené víno a nakládané houby.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 790 kJ / 188 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy18g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks naporcované kuře
  • 100 g anglické slaniny - nakrájená na kostičky
  • 1 ks velká červená cibule - oloupaná , nakrájená na kostičky
  • 200 ml suchého červeného vína
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • 1.5 lžičky soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 2 ks bobkové listy
  • 250 g nakládaných hříbků
  • Na ozdobu
  • 4 snítky zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Naporcované kuře osolte opepřete .
  2. Ve velkém rendlíku , nebo kastrolu nechte rozehřát olej , přidejte nakrájenou cibuli , nakrájenou anglickou slaninu a minutu míchejte .
  3. Přidejte naporcované kuře a opečte ho ze všech stran.
  4. Ke kuřeti přidejte bobkový list , tymián , víno , vývar a přikryté duste 30 minut .
  5. Houby sceďte , propláchněte a přidejte je k masu . Maso duste odkryté doměkka.
  6. Šťávu můžete lehce zahustit moukou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,60g
  • Sacharidy:

    98,60g
    • Cukry:

      8,14g
  • Tuky:

    146,05g
  • Vláknina:

    44,00g

Aktivita pro spálení: 188 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

56

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuře dušené s hříbky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat