Prostreno.cz

Vepřová panenka s hrachovými lusky

Toto jídlo je plné chuti . Šťavnaté kousky vepřové panenky s hrachovými lusky .

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 50min

    35min příprava

    15min vaření

  • 657 kJ / 157 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy2g
tuky13g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 600 g vepřové panenky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 5 lžic pomerančové šťávy
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 špetka soli
  • 4 lžíce řepkového oleje
  • 300 g čerstvého cukrového hrášku
  • 1 lžíce másla
  • Na marinádu
  • 4 lžíce bio sójové omáčky
  • 0.5 lžičky medu
  • 0.5 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
  • 0.5 lžičky chilli vloček

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na širší proužky .
  2. V malé misce smíchejte sójovou omáčku, med, zázvor a chilli vločky .
  3. Do misky dejte 4 lžíce marinády , přidejte maso , promíchejte a dejte na hodinu do chladničky. Zbytek marinády dejte stranou .
  4. Smíchejte kukuřičný škrob, pomerančovou šťávu , sůl , ocet a rezervovanou marinádu;
  5. Maso vyndejte z marinády .
  6. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte 4 lžíce řepkového oleje a maso opékejte za stálého míchání 4–5 minut, nebo až bude maso měkké.
  7. Vepřové maso vyjměte z pánve a uchovejte v teple.
  8. Na stejnou pánev přidejte máslo , hrášek a za stálého míchání restujte 3 minuty , hrášek by měl zůstat křupavý .
  9. Vmíchejte směs kukuřičného škrobu ,přiveďte k varu a míchejte 1-2 minuty .
  10. K hrášku přidejte maso a směs promíchejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    15,40g
  • Sacharidy:

    105,30g
    • Cukry:

      13,80g
  • Tuky:

    195,30g
  • Vláknina:

    1,00g

Aktivita pro spálení: 157 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

46

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s hrachovými lusky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat