Prostreno.cz

Ryba ve strouhankovém těstíčku

Ryba pečená ve strouhance s bílky .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 431 kJ / 103 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 porce filé platýse - á 180 g
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • Na obalení
  • 0.5 lžičky hrubě mletého černého pepře
  • 2 ks velké vaječné bílky
  • 1 hrnek nejlépe panko strouhanky - nebo klasická strouhanka
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku nasekané čerstvé petrželky
  • Na přeliv
  • 4 plátky bio citronu
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 120 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce kaparů - okapané ,nasekané
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. V rendlíku rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte citronovou šťávu , víno , kuřecí vývar , kapary a plátky citronu, podle chuti osolte a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni 10 minut .
  2. Filé ryby osolte.
  3. V misce vyšlehejte bílky .
  4. Strouhanku smíchejte s pepřem ,tymiánem a lehce vmíchejte vyšlehané bílky.
  5. V takto připravené strouhance obalte rybí filety a opečte je z obou stran na oleji s máslem.
  6. Ryby před podáváním pokapejte přelivem a posypte petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    25,50g
  • Sacharidy:

    128,20g
    • Cukry:

      12,80g
  • Tuky:

    270,00g
  • Vláknina:

    46,00g

Aktivita pro spálení: 103 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

30

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Ryba ve strouhankovém těstíčku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat