Prostreno.cz

Vepřová panenka plněná mozarellou

Středomořskou chuť jídlu dodá špenát s mozzarellou.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 479 kJ / 114 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy3g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g vepřové panenky
  • 4 špetky soli
  • 200 ml masového vývaru
  • Na náplň
  • 100 g sýra mozarella - nahrubo nastrouhaný
  • 120 g čerstvého baby špenátu
  • 2 lžíce sušených rajčat v oleji - nasekaných
  • 2 ks tenké plátky šunky
  • Na potření
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 špetky mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 ° C .
  2. Vepřovou panenku rozkrojte tak , aby vznikl plát a maso naklepejte . Maso osolte z obou stran.
  3. Smíchejte prolisovaný česnek , hořčici, olivový olej a pepř; dobře promíchejte a směsí maso potřete.
  4. Maso posypte sýrem , nasekanými rajčaty , na sýr rozprostřete špenát a na špenát položte plátky šunky.
  5. Maso srolujte a ovažte potravinářským provázkem.
  6. Maso položte do menšího pekáčku , přidejte vývar , přikryjte a dejte do předehřáté trouby .Duste doměkka.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    69,11g
  • Sacharidy:

    97,58g
    • Cukry:

      23,01g
  • Tuky:

    159,80g
  • Vláknina:

    31,59g

Aktivita pro spálení: 114 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka plněná mozarellou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat