Prostreno.cz

Zelí zapečené s uzeným masem

Kysané zelí, uzené maso a brambory zapečené v troubě.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 1h a 15min

    20min příprava

    55min vaření

  • 487 kJ / 116 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy6g
tuky6g

Ingredience na

  • 2 ks cibule
  • 300 g uzené krkovice
  • 500 g kysaného zelí
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 500 g brambor
  • 3 ks vajec
  • 500 ml mléka
  • 100 g nastrouhaného sýra gouda
  • 1 svazek pažitky
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 2 špetky mletého kmínu

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli a uzené maso nakrájejte na kostky. Obojí dejte na pánev s olejem a orestujte do zlatova.
  2. Ze zelí vymačkejte šťávu, brambory oloupejte a nakrájejte na plátky, zelí a brambory dejte do mísy, osolte, opepřete a promíchejte. Polovinu směsi dejte do vymazaného pekáčku, na brambory se zelím rozložte orestovanou cibuli s uzeným masem a přikryjte zbytkem brambor se zelím.
  3. Vejce dobře rozšlehejte s mlékem, přidejte kmín, nakrájenou pažitku, špetku soli a promíchejte.
  4. Mlékem zalijte maso se zelím, posypte nastrouhaným sýrem, dejte do trouby a pečte 45 minut při 180°C.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zelí zapečené s uzeným masem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat