Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Zelí zapečené s uzeným masem

lanvin
12hlasů
Hodnotit

1h a 15min

20min příprava

55min vaření

482 kJ

energetická hodnota na 100g

99 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky5g sacharidy6g bílkoviny

Kysané zelí, uzené maso a brambory zapečené v troubě.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 2 ks cibule
  • 300 g uzené krkovice
  • 500 g kysaného zelí
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 500 g brambor
  • 3 ks vajec
  • 500 ml mléka
  • 100 g nastrouhaného sýra gouda
  • 1 svazek pažitky
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 2 špetky mletého kmínu

Postup přípravy

  • Oloupanou cibuli a uzené maso nakrájejte na kostky. Obojí dejte na pánev s olejem a orestujte do zlatova.
  • Ze zelí vymačkejte šťávu, brambory oloupejte a nakrájejte na plátky, zelí a brambory dejte do mísy, osolte, opepřete a promíchejte. Polovinu směsi dejte do vymazaného pekáčku, na brambory se zelím rozložte orestovanou cibuli s uzeným masem a přikryjte zbytkem brambor se zelím.
  • Vejce dobře rozšlehejte s mlékem, přidejte kmín, nakrájenou pažitku, špetku soli a promíchejte.
  • Mlékem zalijte maso se zelím, posypte nastrouhaným sýrem, dejte do trouby a pečte 45 minut při 180°C.
Pórkový chlebíček

Pórkový chlebíček

1 hlas
1h a 25min 888kJ 99 Kč
Jahody se zmrzlinou a mandlemi

Jahody se zmrzlinou a mandlemi

1 hlas
20min 588kJ 180 Kč

Podobné recepty

Zapečené zeleninové brambory se sýrem

Zapečené zeleninové brambory se sýrem

23 hlasů
45min 397 kJ 78 Kč
Brambory zapečené se slaninou a sýrem podle Itala

Brambory zapečené se slaninou a sýrem podle Itala

26 hlasů
35min 648 kJ 77 Kč
Zapečené brambory s brokolicí a nivou

Zapečené brambory s brokolicí a nivou

23 hlasů
1h a 25min 364 kJ 98 Kč
Zapečené brambory se sýrem Camembert

Zapečené brambory se sýrem Camembert

20 hlasů
55min 416 kJ 96 Kč
Zapečený špenát

Zapečený špenát

12 hlasů
25min 763 kJ 73 Kč
Zapečené brambory s cuketou

Zapečené brambory s cuketou

22 hlasů
60min 361 kJ 68 Kč

Články nejen o vaření