Prostreno.cz

Sekaná s liškami

Šťavnatá sekaná s liškami , obalená v anglické slanině.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 732 kJ / 175 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy3g
tuky15g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 400 g mletého vepřového masa
  • 300 g mletého hovězího masa
  • 0.5 hrnku sušených lišek - nebo 200 g čerstvých
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • 1 ks cibule
  • 1 hrnek nasekaných čerstvých bylinek - např. tymián, petržel, bazalka
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky hrubě mletého pepře
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 150 g libové anglické slaniny - nakrájená na plátky
  • 200 ml masového vývaru
  • Na vymazání
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Pekáček , nebo vhodnou formu vymažte olejem.
  2. Sušené lišky zalijte vlažnou vodou a nechte je 30 minut stát .
  3. Lišky slijte , vymačkejte a nasekejte je nahrubo. Vodu z hub dejte stranou .
  4. Na pánvi rozehřejte máslo , přidejte houby a duste je 5 minut. Pokud použijete čerstvé lišky, očištěné je nakrájejte na malé kousky a duste je stejně jako sušené . Dušené houby nechte vychladnout .
  5. Troubu předehřejte na 180 ° C .
  6. Mleté maso smíchejte s vejcem , oloupanou , najemno nasekanou cibulí a bylinkami. Dochuťte solí , přidejte vychladlé houby , česnek , směs promíchejte a vytvarujte nižší , delší bochník .
  7. Sekanou obalte plátky slaniny a položte ji do vymazané formy , nebo pekáčku .
  8. Přidejte vodu z hub , vývar , přikryjte a dejte na 35 minut do předehřáté trouby.
  9. Sekanou odkryjte , posypte hrubě mletým pepřem a pečte v troubě ještě 15 minut .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    77,20g
  • Sacharidy:

    52,40g
    • Cukry:

      8,94g
  • Tuky:

    239,23g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 175 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

52

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Sekaná s liškami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat