Prostreno.cz

Grilované houby portobello

Pro žampion zvaný portobello je příznačná jeho masitost. Portobello jsou veliké krémové žampiony, také se jim říká steakové. Jsou skvělé na různé úpravy podobné jako s masem - můžete je naplnit, obalovat, opékat, smažit, grilovat, restovat, zapékat …..

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 35min

    25min příprava

    10min vaření

  • 1613 kJ / 385 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy12g
tuky38g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. V mělké misce prošlehejte ocet balsamico , olivový olej, sójovou omáčku, rozmarýn, česnekový prášek a mletý pepř .
  2. Ve směsi obalte houby. Nechte je marinovat 5 minut na jedné straně, poté je otočte a nechte dalších 5 minut marinovat . Čím déle budete houby marinovat , tím intenzivnější bude chuť.
  3. Zahřejte gril nebo velkou grilovací pánev na střední teplotu , grilovací pánev , nebo gril potřete olejem .
  4. Vyjměte houby z misky , nechte okapat přebytečnou marinádu a marinádu si ponechte na potření.
  5. Grilujte z každé strany 4 – 5 minut , dozlatova. Během grilování houby několikrát potřete marinádou.
  6. Před podáváním houby podle chuti osolte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,10g
  • Sacharidy:

    171,50g
    • Cukry:

      7,80g
  • Tuky:

    217,48g
  • Vláknina:

    70,00g

Aktivita pro spálení: 385 kcal

48

minut jízdy na kole

36

minut běhu

114

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Grilované houby portobello

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat