Prostreno.cz

Houbové rizoto s parmazánem

Houbové rizoto s parmazánem je lahodný pokrm, který kombinuje bohatou chuť hub s krémovým rizotem a jemným parmazánem. Tento recept je ideální pro slavnostní večeře nebo rychlý oběd.

40min

10min příprava

30min vaření

622 kJ / 148 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte na jemno nakrájenou cibuli a česnek. Smažte do zlatova
  2. Přidejte nakrájené houby a smažte, dokud nezměknou
  3. Přidejte rýži a míchejte, dokud není rýže průhledná
  4. Zalijte bílým vínem a nechte odpařit
  5. Postupně přidávejte zeleninový vývar, vždy po jedné naběračce, a míchejte, dokud se vývar nevsákne. Tento proces opakujte, dokud není rýže měkká a krémová
  6. Vmíchejte máslo a nastrouhaný parmazán. Dochutíme solí a pepřem
  7. Podávejte ozdobené čerstvou petrželkou

TIP:

Pro extra krémovou konzistenci můžete přidat trochu smetany na vaření.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    67,10 g
  • Sacharidy:

    205,70 g
    • Cukry:

      8,44 g
  • Tuky:

    214,40 g
  • Vláknina:

    30,00 g

Aktivita pro spálení:

148 kcal
18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení





Podobné recepty

Pečené houby

(2 hlasů)
40min
543 kJ

Vepřová panenka se zeleninou

(2 hlasů)
1h a 15min
722 kJ

Houby Portobello se sýrem

(3 hlasů)
45min
1575 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

bílé víno

82 kcal / 100g
B0,1 g
S2 g
T0 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

rýže

356,19 kcal / 100g
B6,7 g
S80,4 g
T0,4 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Houbové rizoto s parmazánem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba