Prostreno.cz

Rajčatové čatní

Pikantně sladkokyselá dobrota skvělá ke grilované rybě, masu , nebo jako součást chuťovek a obložených chlebů.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 457 kJ / 109 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy12g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1.5 kg oloupaných rajčat - nakrájené na větší kousky
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžičky hořčičných semen
  • 1 ks malá chilli paprička bez semínek - drobně nakrájená
  • 2 ks větší červené cibule - oloupaná ,nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku - oloupaný ,nakrájený na plátky
  • 1 lžíce čerstvého, nastrouhaného zázvoru
  • 50 g rozinek
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 100 ml bílého vinného octa

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte olej ,přisypte hořčičná semínka , nakrájenou cibuli a 3 minuty míchejte.
  2. Přidejte oloupaná ,nakrájená rajčata, propláchnuté rozinky ,nakrájený česnek, cukr, ocet, chilli papričku ,zázvor a vařte odkryté 25 minut .Často míchejte .
  3. Horké čatní dejte do skleniček , uzavřete je víčky a otočte je dnem vzhůru.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,00g
  • Sacharidy:

    198,50g
    • Cukry:

      116,00g
  • Tuky:

    143,13g
  • Vláknina:

    18,00g

Aktivita pro spálení: 109 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rajčatové čatní

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat