Prostreno.cz

Likér z černého rybízu

Pokud máte na zahradě zralý černý rybíz, můžete si vyrobit tento velmi chutný likér . Tenhle likér je delikátní podávaný samostatně , nebo k přípravě různých koktejlů.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 10min

    60min příprava

    10min vaření

  • 503 kJ / 120 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy17g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1.5 kg černého rybízu
  • 500 ml kvalitního červeného vína
  • 250 g pískového cukru - nebo podle chuti
  • 300 ml kvalitní vodky
  • 100 ml rumu

Postup přípravy

  1. Omytý , očištěný černý rybíz rozmačkejte , nasypte ho do vhodné sklenice s víčkem a zalijte vínem.
  2. Sklenici uzavřete a rybíz nechte 48 hodin macerovat. Potom rybíz přeceďte .
  3. Pokud nechcete mít likér příliš sladký,přidejte méně cukru . Šťávu nalijte do hrnce,přidejte cukr a zahřejte,míchejte,až se cukr rozpustí ,nevařte.
  4. Po vychladnutí vmíchejte vodku,rum a naplňte do lahví. Nechte minimálně 10 dní odpočívat na chladném a tmavém místě. Čím déle ,tím lépe.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    1,20g
  • Sacharidy:

    114,60g
    • Cukry:

      106,80g
  • Tuky:

    0,62g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 120 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Likér z černého rybízu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat