Prostreno.cz

Salát z čerstvého fenyklu , jablek a zelí

Kombinace ingrediencí se může zdát překvapivá, ale chutě spolu fungují velmi dobře. Salát můžete podávat s jídly jako je smažené kuře, grilovaná vepřová žebírka , nebo pečené vepřové maso .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 35min

    35min příprava

  • 1159 kJ / 277 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy11g
tuky26g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g čerstvého bílého zelí - nakrájené na nudličky
  • 1 ks čerstvý fenykl - očištěný ,nakrájený na tenké nudličky
  • 1 ks červené jablko - nakrájené na velmi tenké plátky
  • 1 hrnek nahrubo nasekaného kopru
  • 0.5 lžičky drceného kmínu
  • Na zálivku
  • 1 stroužek prolisovaný stroužek česneku
  • 3 lžíce jablečného octa - nebo méně podle chuti
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1.5 lžičky moučkového cukru
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 špetky mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Ingredience na zálivku dejte do skleničky s víčkem . Sklenici uzavřete a důkladně protřepejte.
  2. Do velké mísy dejte nakrájené zelí, fenykl, jablko a kopr.
  3. Přidejte zálivku a dobře promíchejte.
  4. Posypte kmínem a znovu promíchejte. Nechte alespoň 1 hodinu stát , aby zelí zavadlo.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    34,50g
  • Sacharidy:

    228,50g
    • Cukry:

      118,20g
  • Tuky:

    137,50g
  • Vláknina:

    40,00g

Aktivita pro spálení: 277 kcal

34

minut jízdy na kole

26

minut běhu

82

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Salát z čerstvého fenyklu , jablek a zelí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat