Jablečný crumble
K přípravě crumble se hodí borůvky, rybíz, maliny, ostružiny, švestky, jablka, broskve, meruňky… prostě všechno, co vám doma dozrává nebo koupíte na trzích. Můžete ho připravit z jednoho i více druhů ovoce.
1h a 10min
25min příprava
45min vaření
3655 kJ / 873 kcal
energetická hodnota na 100g
- K přípravě
- 800 g
jablek
- Na posypání
- 120 g
másla
- 120 g
krupicového cukru
- 50 g
plátků mandlí
- 250 g
mandlové moučky
- 1 lžička
dřeně čerstvé vanilky
- 6 lžic
ovesných vloček
- Na vymazání
- 1 lžíce
másla
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Zapékací misku vymažte lžící másla.
- Jablka oloupejte , zbavte je jádřinců a nakrájejte je na tenké klínky , nebo kostičky.
- Jablka nasypte do připravené misky a rozprostřete je po dně misky .
- Připravíme si drobenku z másla, cukru, vanilky a mandlové moučky.
- Lehce do drobenky vmíchejte ovesné vločky a směsí posypte jablka .
- Nakonec vše posypte plátky mandlí.
- Pečte v předehřáté troubě 40 - 45 minut. Můžete podávat s vanilkovou zmrzlinou , nebo se šlehačkou .
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: