Prostreno.cz

Pstruh s rajčaty

Brambory a šťavnatá cherry rajčata tvoří lahodný a pikantní základ pro pstruha pečeného na pánvi .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 390 kJ / 93 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 lžíce oleje
  • 2 ks filety ze pstruha s kůží - á 180 -200 g
  • 300 g brambor - hodně malých
  • 2 ks šalotky - oloupané , nakrájené na klínky
  • 2 stroužky česneku - oloupaný , nakrájený
  • 300 g cherry rajčat
  • 2 lžíce másla
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • Na posypání
  • 3 snítky nakrájené čerstvé petrželky

Postup přípravy

  1. Pstruha osušte a dochuťte solí a pepřem.
  2. Oloupané brambory nakrájejte na čtvrtky .
  3. V široké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje .
  4. Nejprve přidejte brambory a míchejte je 5 minut .
  5. Poté přidejte šalotku , cherry rajčata a duste 5 minut , vše dochuťte solí a pepřem . Přidejte česnek , víno a promíchejte. Duste 10 minut ,nebo až budou brambory měkké .
  6. V jiné pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a 2 lžíce másla .
  7. Do pánve položte pstruha kůži dolů a pečte na mírném ohni 4 minuty, nebo dokud není kůže opečená .
  8. Pstruha otočte a pečte , až bude pstruh propečený .
  9. Pstruha podávejte s připravenou zeleninou , posypané petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,00g
  • Sacharidy:

    134,80g
    • Cukry:

      17,53g
  • Tuky:

    184,64g
  • Vláknina:

    33,00g

Aktivita pro spálení: 93 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

27

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Krůtí prsa s houbami

(9 hlasů)

Slaninové brambory

(5 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pstruh s rajčaty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat