Prostreno.cz

Smažená jablka

Pivo zajistí, aby bylo těstíčko lehké a nadýchané, a přitom z něj není téměř vůbec cítit. Vychutnejte si je posypané skořici a vanilkovým cukrem .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 60min

    35min příprava

    25min vaření

  • 578 kJ / 138 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy13g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 5 ks jablek
  • 180 g hladké mouky
  • 250 ml světlého piva
  • 2 ks vejce - žloutky a bílky zvlášť
  • 1 špetka soli
  • Na posypání
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1.5 lžíce mleté skořice
  • Na smažení
  • 100 ml oleje

Postup přípravy

  1. V misce prošlehejte mouku s pivem a žloutky . Pokud je těstíčko příliš řídké , přidejte mouku , záleží na kvalitě mouky.
  2. Těstíčko nechte čtvrt hodiny stát.
  3. Mezitím oloupejte jablka, zbavte je jádřinců a nakrájejte je na asi centimetr silné plátky.
  4. Vyšlehejte bílky se špetkou soli dotuha a vmíchejte je do těstíčka.
  5. V těstíčku obalujte jablka a smažte je dozlatova v rozehřátém oleji.
  6. Hotové kroužky odkládejte na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
  7. Ještě horká jablka posypte moučkovým cukrem smíchaným se skořicí .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,30g
  • Sacharidy:

    257,96g
    • Cukry:

      101,20g
  • Tuky:

    110,00g
  • Vláknina:

    56,00g

Aktivita pro spálení: 138 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Smažená jablka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat