Prostreno.cz

Cibulový chléb s bylinkami

Upečte si chleba. Domácí, voňavý, cibulový chléb je snadný, rychlý, má křupavou kůrku a chutná výtečně.

18.10.2023 lanvin
3h a 15min

2h a 0min příprava

1h a 15min vaření

714 kJ / 170 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Formu na chléb, nebo pekáček vymažte tukem.
  2. Troubu předehřejte na 160 °C.
  3. Do vlažné vody nasypte droždí, přidejte cukr, trošku hladké mouky, promíchejte a nechte vzejít kvásek.
  4. Mezitím do mísy prosejte obě mouky se solí a přidejte ocet.
  5. Na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli.
  6. Vzešlý kvásek propracujte s moukou. Můžete ručně nebo pomocí robota.
  7. Do těsta zapracujte osmaženou, vychladlou cibuli, bylinky, slunečnicová semínka, těsto přikryjte a nechte vykynout na teplém místě.
  8. Nakynuté těsto ještě propracujte, vytvarujte bochník a dejte ho do vymazané formy, nebo pekáčku.
  9. Bochník potřete rozšlehaným vejcem a posypte kmínem. Nechte ještě 15 minut stát.
  10. Pečte 40 minut v troubě předehřáté na 160 °C, a pak na dalších 20 minut zahřejte troubu na 180 °C a chleba dopečte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    80,76 g
  • Sacharidy:

    431,86 g
    • Cukry:

      17,88 g
  • Tuky:

    60,72 g
  • Vláknina:

    57,99 g

Aktivita pro spálení:

218 kcal
27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

65

minut uklízení





Podobné recepty

Pita chléb

(4 hlasů)
4h a 35min
1019 kJ

Celozrnný chléb se sušenými rajčaty

(3 hlasů)
2h a 30min
939 kJ

Dýňový chleba

1h a 5min
1179 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

tuk

900 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

slunečnicová semínka

584 kcal / 100g
B20 g
S20 g
T51 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Cibulový chléb s bylinkami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba