Prostreno.cz

Řecká musaka

Řekové si umí užívat život. A to platí také o jejich kuchyni.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 5min

    30min příprava

    35min vaření

  • 526 kJ / 125 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy4g
tuky9g

Ingredience na

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 800 g loupaných rajčat - vychází asi na 2 konzervy
  • 500 ml zakysané smetany - lze nahradit i hustým řeckým jogurtem
  • 100 g tvrdého sýra
  • 1 ks cibule
  • 1 ks lilku
  • 1 ks brambory
  • 2 ks vejce
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžička mleté skočice
  • 1 kostka zeleninového bujonu
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Rozehřejte troubu na 160°C. Mezitím na pánvi osmažte doměkka cibuli, přidejte maso a dozlatova opečte. Masovou směs ochuťte oreganem a skořicí.
  2. Přidejte loupaná rajčata. V hrnku vody rozpusťte zeleninový bujon a přilejte do směsi. Dochuťte solí a pepřem a přiveďte k varu. Přidejte na kostky nakrájený lilek a bramboru a dále zakryté vařte dalších 20 minut. Mezitím zakysanou smetanu smíchejte s vejci a 2/3 sýra.
  3. Masovou směs přendejte do zapékací mísy a zalijte ji smetanou s vejci a sýrem. Nakonec celou směs posypejte zbytkem sýra.
  4. Musaku pečte 30-40 minut, dokud nezezlátne. Podávejte s čerstvou zeleninou a na ozdobu použijte snítek petrželky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    75,60g
  • Sacharidy:

    152,10g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    169,30g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 125 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Řecká musaka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat