Prostreno.cz

Hovězí závitky s čedarem

Šťavnaté závitky z hovězího masa plněné sýrem.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 45min

    25min příprava

    1h a 20min vaření

  • 707 kJ / 169 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy3g
tuky15g

Ingredience na

  • 4 plátky hovězího masa
  • 2 lžíce hořčice
  • 100 g čedaru - nebo goudy vcelku
  • 8 ks zelených oliv s papričkou
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks cibule
  • 4 špetky majoránky
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 4 lžíce oleje
  • 150 ml masového vývaru
  • 100 ml červeného vína
  • 1 lžička bramborového škrobu
  • 100 ml smetany

Postup přípravy

  1. Maso naklepejte, potřete hořčicí, osolte, opepřete, posypte majoránkou.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte na klínky, očištěnou papriku nakrájejte na proužky, sýr nakrájejte na hranolky. Na každý plátek masa dejte hranolek sýra, kousek papriky, 2 olivy, klínek cibule, maso dobře stočte a sepněte jehlami na ptáčky.
  3. V kastrolu na oleji závitky ze všech stran orestujte, zalijte vývarem, vínem, přikryjte a duste doměkka.
  4. Před koncem dušení zalijte smetanou, ve které rozmíchejte škrobovou moučku a duste ještě 10 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí závitky s čedarem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat