Prostreno.cz

Hovězí plátky s hořčicí a jemnou bramborovou kaší

Velmi jednoduchý, avšak velice chutný recept.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 1h a 45min

    15min příprava

    1h a 30min vaření

  • 1241 kJ / 296 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny18g
sacharidy1g
tuky24g

Ingredience na

  • 1 kg hovězí kližky
  • 30 dkg uzeného bůčku
  • mletá sladká červená paprika
  • koření Krkovice na česneku
  • plnotučná hořčiče
  • brambory
  • sůl

Postup přípravy

  1. Hovězí maso nakrájejte na plátky, rozklepněte paličkou na maso (NE STRANOU, KDE JSOU ŠPIČKY!) a osolte z obou stran. Natrhejte si alobal (podle velikosti plátků). Každý plátek posypejte sladkou červenou paprikou, otočte a druhou stranu posypejte kořením "krkovička na česneku". Tutéž stranu potřete asi 1 ČL plnotučné hořčice. Zabalte do alobalu, na plech nalijte asi 2 malé sklenice vody a dejte do předem rozpálené trouby na 200°C asi na půl hodiny. Po půlhodině teplotu snižte na 175°C a pečte pozvolna další hodinu. Za žádnou cenu alobal nerozbalujte!
  2. Brambory uvařte do měkka, uzený bůček nakrájejte na kostičky a ztopte na pánvi. Bramborovou kaši připravte tak, že zcezené brambory rozšťouchejte, přidejte ztopenou slaninu a výpek z plátků, který se nám v alobalu utvořil. Vše utřete na nadýchanou kaši pomocí ručního šlehače.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,20g
  • Sacharidy:

    84,00g
    • Cukry:

      10,53g
  • Tuky:

    54,46g
  • Vláknina:

    36,00g

Aktivita pro spálení: 296 kcal

37

minut jízdy na kole

28

minut běhu

88

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí roštěnky na cibuli

(25 hlasů)
60min
1049 kJ

Hovězí na houbách

(23 hlasů)
1h a 10min
495 kJ

Hovězí dušené s paprikou

(12 hlasů)
2h a 45min
813 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí plátky s hořčicí a jemnou bramborovou kaší

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat