Prostreno.cz

Hovězí plátky s hořčicí a jemnou bramborovou kaší

Velmi jednoduchý, avšak velice chutný recept.

09.10.2010 z.molischova
1h a 45min

15min příprava

1h a 30min vaření

49 kJ / 11 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Hovězí maso nakrájejte na plátky, rozklepněte paličkou na maso (NE STRANOU, KDE JSOU ŠPIČKY!) a osolte z obou stran. Natrhejte si alobal (podle velikosti plátků). Každý plátek posypejte sladkou červenou paprikou, otočte a druhou stranu posypejte kořením "krkovička na česneku". Tutéž stranu potřete asi 1 ČL plnotučné hořčice. Zabalte do alobalu, na plech nalijte asi 2 malé sklenice vody a dejte do předem rozpálené trouby na 200°C asi na půl hodiny. Po půlhodině teplotu snižte na 175°C a pečte pozvolna další hodinu. Za žádnou cenu alobal nerozbalujte!
  2. Brambory uvařte do měkka, uzený bůček nakrájejte na kostičky a ztopte na pánvi. Bramborovou kaši připravte tak, že zcezené brambory rozšťouchejte, přidejte ztopenou slaninu a výpek z plátků, který se nám v alobalu utvořil. Vše utřete na nadýchanou kaši pomocí ručního šlehače.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,00 g
  • Sacharidy:

    1,00 g
    • Cukry:

      0 g
  • Tuky:

    35,00 g
  • Vláknina:

    0 g

Aktivita pro spálení:

11 kcal
1

minut jízdy na kole

1

minut běhu

3

minut uklízení





Podobné recepty

Hovězí roštěnky na cibuli

(25 hlasů)
60min
871 kJ

Hovězí na houbách

(23 hlasů)
1h a 10min
203 kJ

Hovězí dušené s paprikou

(12 hlasů)
2h a 45min
746 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

hovězí kližka

107,14 kcal / 100g
B13 g
S0 g
T5 g

sůl

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

plnotučná hořčice

66 kcal / 100g
B4 g
S5 g
T6 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí plátky s hořčicí a jemnou bramborovou kaší

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba