Prostreno.cz

Francouzská cibulová polévka

Francouzská cibulová polévka je tradiční francouzský pokrm, který se vyznačuje bohatou chutí karamelizované cibule a sýrovou krustou. Tento recept je ideální pro slavnostní večeře nebo jako předkrm při speciálních příležitostech.

Ohodnotit
(2 hlasů)
1h a 30min

30min příprava

60min vaření

867 kJ / 207 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost


Ingredience na


Postup přípravy

  1. Cibule oloupejte a nakrájejte na tenké plátky
  2. V hrnci rozehřejte máslo a olivový olej na středním ohni
  3. Přidejte nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji karamelizujte, dokud nezíská zlatohnědou barvu (asi 30 minut)
  4. Přidejte mouku a míchejte, dokud se dobře nespojí s cibulí
  5. Postupně přilévejte hovězí vývar a bílé víno, dobře promíchejte
  6. Přidejte bobkový list a tymián, osolte a opepřete podle chuti
  7. Přiveďte polévku k varu, pak snižte teplotu a nechte ji vařit na mírném ohni asi 30 minut
  8. Mezitím nakrájejte bagetu na plátky a opečte je v troubě dozlatova
  9. Polévku nalijte do žáruvzdorných misek, na povrch položte plátek opečené bagety a posypte strouhaným sýrem
  10. Misky vložte do trouby pod gril a nechte sýr roztavit a zezlátnout

TIP:

Pro ještě bohatší chuť můžete přidat trochu koňaku nebo brandy před přidáním vývaru.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,70 g
  • Sacharidy:

    238,74 g
    • Cukry:

      5,13 g
  • Tuky:

    226,80 g
  • Vláknina:

    45,00 g

Aktivita pro spálení:

207 kcal
25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

61

minut uklízení





Podobné recepty

Tatarský biftek

(1 hlasů)
10min
535 kJ

Bylinkové máslo

10min
1377 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Francouzská cibulová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba