Prostreno.cz

Dýňové rizoto

Dýňové rizoto je lahodný a krémový pokrm, který kombinuje jemnou chuť dýně s bohatou texturou rýže. Tento recept je ideální pro podzimní a zimní měsíce, kdy je dýně v sezóně.

45min

15min příprava

30min vaření

683 kJ / 163 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Dýni oloupejte, odstraňte semínka a nakrájejte na malé kostičky
  2. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nakrájejte
  3. V hrnci rozehřejte olivový olej a máslo, přidejte cibuli a česnek a osmahněte do zlatova
  4. Přidejte nakrájenou dýni a krátce osmahněte
  5. Přidejte rýži a míchejte, dokud není rýže průhledná
  6. Zalijte bílým vínem a nechte odpařit
  7. Postupně přidávejte zeleninový vývar, vždy po jedné naběračce, a míchejte, dokud se vývar nevsákne. Tento proces opakujte, dokud není rýže měkká a krémová (cca 18-20 minut)
  8. Na závěr přidejte nastrouhaný parmezán, osolte, opepřete a přidejte čerstvý tymián
  9. Rizoto dobře promíchejte a podávejte horké

TIP:

Pro extra krémovou konzistenci můžete na závěr přidat lžíci mascarpone.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    67,10 g
  • Sacharidy:

    229,70 g
    • Cukry:

      15,64 g
  • Tuky:

    214,86 g
  • Vláknina:

    42,00 g

Aktivita pro spálení:

163 kcal
20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dýňové rizoto

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba