Prostreno.cz

Zelený chřest s holandskou omáčkou

Tento recept na zelený chřest s holandskou omáčkou je ideální pro milovníky jemných a lahodných chutí. Chřest je lehce uvařený, aby si zachoval svou křupavost a je doplněn bohatou a krémovou holandskou omáčkou, která dodává pokrmu luxusní nádech.

14min

10min příprava

4min vaření

1044 kJ / 249 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Chřest omyjte a odlomte dřevnaté konce
  2. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu a chřest vařte 3-4 minuty dokud není křupavý
  3. Chřest vyjměte a ihned ponořte do ledové vody, aby si zachoval barvu
  4. Na holandskou omáčku rozpusťte máslo na mírném ohni
  5. V misce nad vodní lázní šlehejte žloutky s citronovou šťávou, dokud směs nezhoustne
  6. Pomalu přilévejte rozpuštěné máslo a stále šlehejte, dokud omáčka není hladká
  7. Dochutíme solí a bílým pepřem
  8. Chřest podávejte přelitý holandskou omáčkou

TIP:

Pro extra chuť můžete do holandské omáčky přidat špetku muškátového oříšku.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    81,40 g
  • Sacharidy:

    19,76 g
    • Cukry:

      6,50 g
  • Tuky:

    235,45 g
  • Vláknina:

    10,00 g

Aktivita pro spálení:

696 kcal
87

minut jízdy na kole

66

minut běhu

207

minut uklízení





Podobné recepty

Italské rizoto s chřestem, hráškem a hřiby

(1 hlasů)
45min
456 kJ

Salát z krevet a zeleného chřestu

(1 hlasů)
17min
394 kJ

Chřestové rizoto

45min
396 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zelený chřest s holandskou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba