Prostreno.cz

Kedlubnové řízky

Kedlubna jako řízek je skvělá. Nejlépe chutná s bramborovou kaší.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 996 kJ / 238 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy29g
tuky9g

Ingredience na

  • 2 ks menší kedlubny
  • 2 ks vajec
  • 3 špetky soli
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 80 g strouhaného tvrdého sýra - parmazán, čedar, gouda aj.
  • 0.5 hrnku čerstvé petrželky - nakrájené
  • 2 hrnky strouhanky - nebo Panko strouhanky
  • K podávání
  • 1 ks citrónu - nakrájený na klínky
  • Na smažení
  • 100 ml oleje

Postup přípravy

  1. V misce rozšlehejte vejce, přidejte sůl, sýr, petrželku, mouku a vymíchejte hladké těstíčko, pokud je příliš řídké, přidejte mouku.
  2. Oloupané kedlubny nakrájejte na plátky.
  3. Plátky obalte v připraveném těstíčku a pak ve strouhance.
  4. Kedlubny smažte zvolna v rozehřátém oleji.
  5. Opečené kedlubny pokládejte na papírový ubrousek.
  6. Podávejte s klínky citrónu, nejlépe s bramborovou kaší.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kedlubnové řízky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat