Prostreno.cz

Vepřové maso na pomerančích

Netradičně připravené vepřové maso s vůní pomeranče.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 5h a 35min

    4h a 20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 689 kJ / 164 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy10g
tuky10g

Ingredience na

  • 1200 g falešné svíčkové
  • 3 ks pomeranče - šťáva i kůra
  • 2 ks pomeranče
  • 2 ks celé skořice
  • 2 ks červené cibule
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1 lžička pálivé mleté papriky
  • 5 lžic vinného octa
  • 6 lžic oleje
  • 4 špetky čerstvě namletého pepře

Postup přípravy

  1. Omyté maso nakrájejte na kostky a dejte do misky. Přidejte kůru a šťávu ze tří pomerančů, na proužky nakrájenou cibuli, celou skořici, sůl, obě papriky, vinný ocet, olej a vše důkladně promíchejte. Přikryté dejte na 4 hodiny do lednice.
  2. Po 4 hodinách celý obsah přendejte do vhodné zapékací misky, přikryjte a pečte v troubě při 180°C přibližně 70 minut nebo až je maso měkké.
  3. Na talíře dejte tenké plátky pomeranče, přidejte maso a podávejte např. s pečenými brambory nebo rýží.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso na pomerančích

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat