Prostreno.cz

Makrela na bílém víně

Makrela pečená na víně, cibuli a citrónech.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 522 kJ / 124 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy12g
tuky5g

Ingredience na

  • 2 ks makrely - čerstvé nebo chlazené
  • 1 ks mrkve
  • 2 ks červené cibule
  • 2 ks citrónů
  • 200 ml bílého suchého vína
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička červené sladké papriky
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky bílého pepře
  • 1 ks bobkového listu
  • 2 lžičky růžového pepře

Postup přípravy

  1. Na pánvi s máslem orestujte očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Směs mrkve a cibule přelijte i s máslem do zapékací misky. Přidejte dobře omyté, na kolečka nakrájené citróny.
  2. Očištěné,omyté makrely osolte, posypte bílým pepřem, paprikou a položte na cibuli s mrkví. Podlijte vínem, přidejte bobkový list, dejte do trouby vyhřáté na 190°C a pečte 35-40 minut. Makrely alespoň jednou otočte.
  3. Makrely podávejte posypané růžovým pepřem. Vhodná příloha jsou brambory a vařený bílý chřest.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Makrela na bílém víně

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat