Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Silná francouzská cibulová polévka

Redakce Bety.cz
28hlasů
Hodnotit

55min

25min příprava

30min vaření

436 kJ

energetická hodnota na 100g

65 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky13g sacharidy4g bílkoviny

Polévka je grunt. O syté francouzské cibulačce to platí dvojnásob. Připravte si ji stejně jako francouzští gurmáni.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 l hovězího vývaru - nemáte-li čerstvý, lze použít z kostky
  • 3-4 ks velké cibule - kvůli barvě polévky je lepší červená
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 75 g tvrdého sýra
  • 1 bobkový list
  • 1 dcl portského vína
  • 1 ks malé bagety
  • olej na smažení
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  • Cibuli nakrájejte na kolečka a na másle ji v hrnci osmahněte do zlatohněda. Po asi 20 minutách smažení zaprašte cibuli moukou a ještě chvilku smažte. Přidáme portské víno a směs svaříme o 1/2.
  • K cibuli přilejte vychlazený vývar, bobkový list, osolte a opepřete. Polévku uveďte k varu a poté stáhněte plamen a dále půl hodiny nechte probublávat. Z hotové polévky vyndejte bobkový list.
  • Cibulovou polévku servírujte s plátky bagety, kterou opečete na oleji dozlatova. Mezitím si rozpečte troubu nebo gril. Polévku nalejte do talířů či misek, naklaďte na ni plátky bagety, posypejte tvrdým sýrem a vložte pod gril.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

6 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Blesková cibulačka

Blesková cibulačka

15 hlasů
20min 1529 kJ 18 Kč
Cibulová polévka

Cibulová polévka

16 hlasů
25min 423 kJ 67 Kč
Cibulová polévka

Cibulová polévka

27 hlasů
35min 405 kJ 73 Kč
Polévka s jarní cibulkou

Polévka s jarní cibulkou

28 hlasů
25min 272 kJ 58 Kč
Cibulová polévka

Cibulová polévka

24 hlasů
30min 281 kJ 45 Kč
Polévka z šalotek

Polévka z šalotek

23 hlasů
40min 929 kJ 99 Kč

Články nejen o vaření