Prostreno.cz

Silná francouzská cibulová polévka

Polévka je grunt. O syté francouzské cibulačce to platí dvojnásob. Připravte si ji stejně jako francouzští gurmáni.

  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 436 kJ / 104 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy13g
tuky4g

Ingredience na

  • 1 l hovězího vývaru - nemáte-li čerstvý, lze použít z kostky
  • 3-4 ks velké cibule - kvůli barvě polévky je lepší červená
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 75 g tvrdého sýra
  • 1 bobkový list
  • 1 dcl portského vína
  • 1 ks malé bagety
  • olej na smažení
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájejte na kolečka a na másle ji v hrnci osmahněte do zlatohněda. Po asi 20 minutách smažení zaprašte cibuli moukou a ještě chvilku smažte. Přidáme portské víno a směs svaříme o 1/2.
  2. K cibuli přilejte vychlazený vývar, bobkový list, osolte a opepřete. Polévku uveďte k varu a poté stáhněte plamen a dále půl hodiny nechte probublávat. Z hotové polévky vyndejte bobkový list.
  3. Cibulovou polévku servírujte s plátky bagety, kterou opečete na oleji dozlatova. Mezitím si rozpečte troubu nebo gril. Polévku nalejte do talířů či misek, naklaďte na ni plátky bagety, posypejte tvrdým sýrem a vložte pod gril.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Silná francouzská cibulová polévka

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat