Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Telecí nudličky přelité vinnou omáčkou

lanvin
8hlasů
Hodnotit

40min

15min příprava

25min vaření

546 kJ

energetická hodnota na 100g

250 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:8g tuky5g sacharidy9g bílkoviny

Telecí maso je vynikající a čas od času si zaslouží své místo na našem stole.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 600 g telecí kýty - nakrájené na nudličky
  • 2 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 100 ml bílého vína
  • 100 ml smetany 33%
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  • Maso lehce osolte, obalte v mouce a opečte na pánvi s olejem a máslem do zlatova. Opečené maso vyndejte na talíř.
  • Na stejnou pánev dejte oloupanou nakrájenou cibuli, kterou nechte zesklovatět. Přidejte víno a smetanu. Osolte opepřete a za stálého míchání vařte, až se tekutiny zredukují.
  • Do omáčky vložte opečené maso a jen prohřejte. Nevařte! Podávejte s bramborovou kaší.
Cizrnový salát s bylinkami

Cizrnový salát s bylinkami

35min 748kJ 130 Kč

Podobné recepty

Telecí roláda s brusinkovou náplní

Telecí roláda s brusinkovou náplní

16 hlasů
45min 704 kJ 222 Kč
Marinované telecí kotlety podle Zdeňka Pohlreicha

Marinované telecí kotlety podle Zdeňka Pohlreicha

21 hlasů
50min 636 kJ 250 Kč
Pečená telecí játra

Pečená telecí játra

14 hlasů
55min 548 kJ 121 Kč
Telecí lýtko s bylinkami

Telecí lýtko s bylinkami

18 hlasů
1h a 50min 927 kJ 245 Kč
Polévka z telecího masa

Polévka z telecího masa

15 hlasů
1h a 15min 209 kJ 85 Kč
Dušené telecí maso

Dušené telecí maso

15 hlasů
1h a 5min 379 kJ 250 Kč

Články nejen o vaření