Prostreno.cz

Růžičková kapusta s anglickou slaninou

Tip na přílohu k masu, jestli máte rádi kapustu a nejste vegetariáni, vyzkoušejte.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 692 kJ / 165 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy11g
tuky12g

Ingredience na

  • 500 g růžičkové kapusty
  • 200 g anglické slaniny
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 4 lžíce strouhanky
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Očištěnou kapustu povařte 5 minut v mírně osolené vodě. Pak kapustu propláchněte studenou vodou a sceďte ji.
  2. Na pánvi opečte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. K anglické slanině přidejte nakrájenou šalotku, růžičkovou kapustu, máslo, strouhanku a restujte 5 minut. Nakonec přidejte prolisovaný česnek a citrónovou šťávu. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte teplé.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Růžičková kapusta s anglickou slaninou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat