Prostreno.cz

Růžičková kapusta s anglickou slaninou

Tip na přílohu k masu, jestli máte rádi kapustu a nejste vegetariáni, vyzkoušejte.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 716 kJ / 171 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy12g
tuky10g

Ingredience na

  • 500 g růžičkové kapusty
  • 200 g anglické slaniny
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 4 lžíce strouhanky
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Očištěnou kapustu povařte 5 minut v mírně osolené vodě. Pak kapustu propláchněte studenou vodou a sceďte ji.
  2. Na pánvi opečte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. K anglické slanině přidejte nakrájenou šalotku, růžičkovou kapustu, máslo, strouhanku a restujte 5 minut. Nakonec přidejte prolisovaný česnek a citrónovou šťávu. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte teplé.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    77,90g
  • Sacharidy:

    204,50g
    • Cukry:

      24,14g
  • Tuky:

    123,58g
  • Vláknina:

    35,00g

Aktivita pro spálení: 171 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení



Podobné recepty

Růžičková kapusta na másle

(20 hlasů)
20min
591 kJ

Rýže s cizrnou a růžičkovou kapustou

(11 hlasů)
35min
1194 kJ

Růžičková kapusta v oříšcích

(22 hlasů)
20min
1232 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Růžičková kapusta s anglickou slaninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat