Prostreno.cz

Rýže s cizrnou a růžičkovou kapustou

Zdravý jarní oběd.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 35min

    5min příprava

    30min vaření

  • 1087 kJ / 259 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy35g
tuky9g

Ingredience na

  • 1 plechovka cizrny - asi 360 g
  • 200 g růžičkové kapusty - může být i mražená
  • 300 g vařené rýže
  • 1 plechovka kokosového mléka - 200ml
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 špetka kmínu
  • 1 špetka kari
  • 1 špetka koriandru
  • 1 špetka soli

Postup přípravy

  1. Na hlubší pánev dejte olej, kmín, koriandr a kari. Míchejte 3 minuty. Přidejte zcezenou cizrnu, růžičkovou kapustu, restujte 5 minut.
  2. Zalijte kokosovým mlékem, podle potřeby osolte a duste 10-15 minut. Podávejte s rýží.

TIP:

Pokud jídlo vaříte pro děti, vynechejte kari.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rýže s cizrnou a růžičkovou kapustou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat