Ingredience na
- 250 g
hovězí kližky
- 250 g
hovězího předního masa
- s kostí
- 100 g
špeku
- nebo anglická slanina v celku
- 150 g
hlávkového zelí
- asi 1/4 menší hlávky
- 1 ks
brambory
- 150 g
kořenové zeleniny
- z toho 1/3 mrkve, 1/3 celeru, 1/3 petržele
- 1 ks
cibule
- 2 ks
červené řepy
- 1 plechovka
krájených rajčat
- asi 400 g
- 1 kelímek
zakysané smetany
- 5 kuliček
nového koření
- 10 kuliček
pepře
- 5 lístků
bobkového listu
- 2 lžíce
sladké papriky
-
sůl a pepř
-
vinný ocet
- nebo šťáva z citronu
TIP:
Hlavní ingredienci všech borščů je červená řepa, kterou vařte odděleně od zbývající zeleniny. Doba nutná k její tepelné úpravě je totiž delší než u zbylých surovin. Aby si řepa uchovala výraznou červenou barvu, postříkejte ji před dušením octem a dobře promícháme.