Prostreno.cz

Polévka ze tří druhů cibule

Jedna z variant, jak připravit chutnou cibulovou polévku.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 172 kJ / 41 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky1g

Ingredience na

  • 1 ks červené cibule - nakrájená na čtvrtky
  • 1 ks žluté cibule - nakrájená na kolečka
  • 10 ks šalotek - překrojených na polovinu
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 ks brambory
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka čerstvě namletého pepře

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190°C. Oloupané, nakrájené cibule a celé stroužky česneku dejte na plech s pečícím papírem, pokapejte olejem a dejte na 20 minut do trouby. Občas cibuli promíchejte.
  2. Do hrnce dejte oloupané, na kostky nakrájené brambory, 1 snítku tymiánu, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Vařte 10 minut. Přidejte cibuli připravenou v troubě. Vařte 5 minut.
  3. Vyndejte tymián a polévku rozmixujte. Podávejte posypané druhou snítkou nasekaného tymiánu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka ze tří druhů cibule

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat