Prostreno.cz

Pstruh na tymiánu

Jednoduchý recept na přípravu pstruha.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 757 kJ / 181 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy2g
tuky14g

Ingredience na

  • 1600 g pstruhů - á 400 g
  • 1 ks citrónu
  • 1 svazek čerstvého tymiánu
  • 6 špetek soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • Na omáčku
  • 250 ml smetany 33%
  • 1 lžíce nastrouhaného křenu
  • 1 hrst drobně nasekaných lískových ořechů
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky cukru

Postup přípravy

  1. Omyté, očištěné pstruhy několikrát ostrým nožem na kůži nařízněte. Pstruhy pokapejte citrónovou šťávou, potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Dovnitř pstruhů vložte několik snítek tymiánu a plátek citrónu.
  2. Na pekáček dejte zbývající olej, máslo, pstruhy a pečte v troubě vyhřáté na 220°C asi 15-20 minut. Podávejte s pečenými brambory a křenovou omáčkou.
  3. Omáčka: všechny ingredience dobře promíchejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,32g
  • Sacharidy:

    236,70g
    • Cukry:

      121,00g
  • Tuky:

    285,60g
  • Vláknina:

    55,00g

Aktivita pro spálení: 181 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení



Podobné recepty

Pstruh s brokolicí

(22 hlasů)
35min
463 kJ

Grilovaný pstruh

(18 hlasů)
45min
712 kJ

Pstruh v alobalu

(11 hlasů)
40min
887 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pstruh na tymiánu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat