Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Vepřové maso se sušenými švestkami

lanvin
10hlasů
Hodnotit

1h a 5min

15min příprava

50min vaření

927 kJ

energetická hodnota na 100g

150 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:16g tuky8g sacharidy9g bílkoviny

Maso pečené se švestkami a bílým vínem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 kg vepřové kotlety - nebo kýty
  • 150 g sušených švestek - vypeckovaných
  • 4 špetky soli
  • 300 ml bílého suchého vína
  • 3 snítky nasekaného čerstvého tymiánu
  • 8 lžic ořechového oleje
  • 4 špetky čerstvě namletého pepře

Postup přípravy

  • Maso několikrát nařízněte, osolte a opepřete. Maso vložte do pekáčku nebo zapékací misky. Podlijte vínem, pokapejte olejem a posypte tymiánem. Nakonec kolem masa rozložte sušené, omyté švestky.
  • Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte prvních 20 minut přikryté, pak 30 minut odkryté. Občas maso přelijte vypečenou šťávou.
Čokoládový koláč sypaný ořechy

Čokoládový koláč sypaný ořechy

1h a 45min 1390kJ 220 Kč

Podobné recepty

Vepřové maso se zeleninou

Vepřové maso se zeleninou

20 hlasů
30min 528 kJ 89 Kč
Zapečené vepřové plátky

Zapečené vepřové plátky

14 hlasů
1h a 20min 933 kJ 150 Kč
Vepřová kotleta se švestkami

Vepřová kotleta se švestkami

29 hlasů
1h a 40min 1082 kJ 220 Kč
Vepřové maso s pórkem

Vepřové maso s pórkem

12 hlasů
30min 664 kJ 120 Kč
Vepřové maso s houbami

Vepřové maso s houbami

12 hlasů
1h a 5min 766 kJ 140 Kč
Vepřové maso na červeném víně

Vepřové maso na červeném víně

18 hlasů
1h a 5min 920 kJ 180 Kč

Články nejen o vaření