Prostreno.cz

Zapečené vepřové plátky

Vepřové maso a rozpečený sýr. Skvělá kombinace. Mňam mňam mňam.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 932 kJ / 222 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny22g
sacharidy2g
tuky14g

Ingredience na

  • 1/2 kg vepřových plátků
  • 2-3 ks cibule
  • 25 dkg eidamu v celku
  • špetka sladké papriky
  • 1 kostka bujónu - nebo masoxu
  • špetka soli a pepře

Postup přípravy

  1. Plátky masa opláchněte, naklepejte, JEMNĚ osolte, zlehka poprášte červenou paprikou a trochou pepře. Položte na plech. (Doporučuji dát pod maso kapku oleje).
  2. Na maso položte na plátky nakájenou cibuli tak, aby maso nebylo skoro vidět. Nastrouhaným sýrem schovejte maso i s cibulí, zalijte bujónem, nebo masoxem. Pekáč přikryjte alobalem a pečte na 200°C přibližně 40 minut.
  3. Pak alobal sundejte, podlévejte a pečte ještě 15-20 minut. Podávejte s kroketami nebo bramborem. Doporučuji tatarskou omáčku.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zapečené vepřové plátky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat