Prostreno.cz

Vepřové výpečky

Znáte ten pocit, když jdete čerstvě probuzenou jarní krajinou, ptáci zpívají a všude je cítit živá vůně vlhké země? Možná tomu nevěříte – ale tyhle výpečky namazané na čerstvý chléb se takovému zážitku hodně podobají.

06.03.2012 lanvin
3h a 20min

20min příprava

3h a 0min vaření

838 kJ / 200 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Omyté maso nakrájejte na kostky. Rozložte je na pekáč, posypte cibulí, kmínem, paprikou a potřete česnekem. Podlijte horkou vodou, dejte do trouby a při 180 °C pečte dvě až tři hodiny. Během pečení maso obracejte a dobře hlídejte, aby se vždy vypeklo co nejvíc tuku z masa – a podlévejte ho minimem vody.
  2. Pokud by se maso připalovalo, zakryjte ho alobalem. Maso se musí péct, ne dusit – ale nesmí se nechat vysušit. Dozlatova upečené maso vyndejte z pekáčku, vypečený omastek slijte. Výpečky můžete také nechat ztuhnout s omastkem nebo si je dát teplé – nejlépe s čerstvým chlebem.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    206,38 g
  • Sacharidy:

    41,70 g
    • Cukry:

      12,82 g
  • Tuky:

    121,62 g
  • Vláknina:

    7,24 g

Aktivita pro spálení:

674 kcal
84

minut jízdy na kole

64

minut běhu

201

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové maso pečené v troubě​

(14 hlasů)
1h a 5min
716 kJ

Vepřové se sušenými meruňkami

(9 hlasů)
60min
1218 kJ

Vepřové maso na červeném víně

(23 hlasů)
1h a 5min
871 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

paprika sladká mletá

282 kcal / 100g
B14 g
S54 g
T13 g

mléko

61 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové výpečky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba