Prostreno.cz

Vepřové výpečky

Znáte ten pocit, když jdete čerstvě probuzenou jarní krajinou, ptáci zpívají a všude je cítit živá vůně vlhké země? Možná tomu nevěříte – ale tyhle výpečky namazané na čerstvý chléb se takovému zážitku hodně podobají.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 3h a 20min

    20min příprava

    3h a 0min vaření

  • 701 kJ / 167 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy2g
tuky14g

Ingredience na

  • 1 kg vykostěného plecka - nebo masitějšího bůčku
  • 2 ks cibule - nahrubo nakrájené
  • 3 špetky kmínu
  • 2 špetky mleté sladké papriky
  • 10 stroužků česneku
  • 4 špetky soli

Postup přípravy

  1. Omyté maso nakrájejte na kostky. Rozložte je na pekáč, posypte cibulí, kmínem, paprikou a potřete česnekem. Podlijte horkou vodou, dejte do trouby a při 180 °C pečte dvě až tři hodiny. Během pečení maso obracejte a dobře hlídejte, aby se vždy vypeklo co nejvíc tuku z masa – a podlévejte ho minimem vody.
  2. Pokud by se maso připalovalo, zakryjte ho alobalem. Maso se musí péct, ne dusit – ale nesmí se nechat vysušit. Dozlatova upečené maso vyndejte z pekáčku, vypečený omastek slijte. Výpečky můžete také nechat ztuhnout s omastkem nebo si je dát teplé – nejlépe s čerstvým chlebem.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.





Vložit můj recept

Reklama

14:03

Hardcore cvičení na bříško

Hardcore cvičení na bříško
18:33

Intenzivní trénink na nohy

Intenzivní trénink na nohy
14:33

HIIT training

HIIT training

Ohodnoťte recept:
Vepřové výpečky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat