Prostreno.cz

Tymiánové rolky

Tuto bylinku dávali Římané gladiátorům, a vědeli proč. Tymián totiž znamená v překladu „odvaha“. Dejte si tymián a poznejte svou vnitřní sílu.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 25min

    30min příprava

    55min vaření

  • 473 kJ / 113 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy3g
tuky7g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C. Každý řízek nařízněte podélně až skoro ke druhému kraji jako knihu. Jemně je naklepejte, aby byly obě půlky stejně vysoké, osolte je z obou stran. Na každé maso položte čtvrtinu sýru, posypte tymiánem, plátek zarolujte, pokud chcete, ovažte nití, a nakonec obalte každou rolku do dvou plátku slaniny.
  2. Pekáč vymažte lžící oleje a vyložte ho plátky cukety a rozpulenými rajčaty. Pokapejte zbylým olejem, osolte, pepřete, na zeleninu položte rolády a na ně pak snítky tymiánu. Pečte asi pětačtyricet minut: slanina by měla být zlatá a křupavá, cukety a rajčata křehké. Podávejte s bílým chlebem.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Candát v těstíčku

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Tymiánové rolky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat