Prostreno.cz

Kuřecí maso s mandarinkami

Lahodné spojení kuřecího masa a mandarinek.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 15min

    40min příprava

    35min vaření

  • 554 kJ / 132 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy6g
tuky7g

Ingredience na

  • 6 ks menších kuřecích řízků
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1/2 lžičky soli
  • 4 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 ks bílku
  • 50 ml oleje na smažení
  • Na omáčku
  • 1 plechovka mandarinek
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 ks citrónu - kůra i šťáva
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky medu
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • Na ozdobu
  • 2 ks jarní cibulky

Postup přípravy

  1. V misce prošlehejte sezamový olej, kukuřičný škrob, sójovou omáčku, sůl a bílek. V této marinádě důkladně obalte na kousky nakrájené kuřecí řízky. Nechte půl hodiny marinovat. Pak kousky masa zvolna opečte na oleji.
  2. Mandarinky sceďte. Šťávu dejte na pánev, přidejte citrónovou šťávu, polovinu na nudličky nastrouhané citrónové kůry, sójovou omáčku, med, máslo a kukuřičný škrob. Vařte, až omáčka zhoustne.
  3. Pak do omáčky přidejte mandarinky, sezamová semínka a opečené maso. Promíchejte a hned podávejte, posypané nakrájenou cibulkou a ozdobené zbytkem nastrouhané citrónové kůry.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí maso s mandarinkami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat