Prostreno.cz

Velikonoční uzené zapečené s bramborami

Brambory, uzené a zelí - skvělá kombinace.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 15min

    25min příprava

    50min vaření

  • 470 kJ / 112 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy13g
tuky5g

Ingredience na

  • 1,5 kg brambor
  • 100 g slaniny - nakrájené na kostičky
  • 200 g uzeného masa - nakrájeného na plátky
  • 2 špetky majoránky
  • 200 g kysaného zelí
  • 2 špetky kmínu
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 3 snítky nasekané zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Brambory uvařte ve slupce a oloupejte. Slaninu nakrájenou na kostičky dejte vyškvařit. Brambory rozmačkejte, přidejte k nim vyškvařenou slaninu, majoránku a pepř a jen mírně osolte. Vše dobře promíchejte.
  2. Na brambory rozložte zelí, na zelí položte nakrájené uzené maso a posypte kmínem.
  3. Pečte v troubě 30 minut. Hotový pokrm posypte petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Velikonoční uzené zapečené s bramborami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat